Zdrowie i Uroda

Propozycje sałatek z dodatkiem podgrzybków marynowanych

Marynowanie grzybów to bardzo popularny sposób na zimowe przetwory. Tak przygotowane grzyby w tradycyjny sposób znajdują zastosowanie na stole jako zakąska do alkoholu, ale można je wykorzystać również jako urozmaicenie naszych codziennych potraw czy sałatek.

Sałatka jarzynowa z podgrzybkami marynowanymi w occie.

Przygotowanie popularnej i dobrze znanej wszystkim sałatki jarzynowej jest banalnie proste. Ugotowanie warzyw, dodanie kukurydzy, groszku, jajek, majonezu i przypraw sprawia, że na naszym stole gości uwielbiana przez wszystkich sałatka jarzynowa. Ale dlaczego by jej nie urozmaicić?
Przechowywane podgrzybki marynowane w occie nadadzą wyjątkowy smak naszej sałatce. Do pokrojonych warzyw musimy dodać grzybki uprzednio odsączone z zalewy i pokrojone w drobną kosteczkę. Takie rozwiązanie z pewnością zaskoczy Twoich gości. Sałatka najlepszy smak osiągnie po kilkugodzinnym odstaniu w lodówce.

Sałatka z tuńczykiem i dodatkiem grzybków

Ciekawą propozycją jest sałatka z tuńczykiem i dodatkiem marynowanych podgrzybków w occie. Do przygotowania całości potrzebować będziemy ogórków konserwowych, tuńczyka, majonezu, jajek, kukurydzy konserwowej i podgrzybków marynowanych. Wszystkie składniki należy odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
Propozycja takiej sałatki jest bardzo ciekawą kompozycją smakową, która po wypróbowaniu chętnie będzie gościć na Twoim stole. Proste wykonanie i ciekawa kompozycja smakowa – czego chcieć więcej?

Sałatka z buraczkami i marynowanymi grzybkami

Powoli nadchodzący czas świąteczny, to przede wszystkim czas sałatek i innych potraw na naszym stole. Tradycyjne sałatki znane są już przez naszych gości dlatego warto ich zaskoczyć nową kompozycją smakową. Propozycja sałatki z buraczkami i grzybkami z pewnością zaskoczy Twoich gości.
Sposób przygotowania jest bardzo prosty. Do garnka wrzucamy buraczki i gotujemy do miękkości. W osobnym garnku gotujemy jajka i ziemniaki. Wszystkie składniki kroimy w podobnej wielkości kostkę, dodajemy przyprawy i majonez. Odstawiamy do lodówki i podajemy swoim gościom. Voila!
Podgrzybki marynowane w occie znaleźć można w Sklepie Vitapol

Previous ArticleNext Article
http://rosequarterdevelopment.org http://likeplus.waw.pl/w-poszukiwaniu-wykonawcy-strony-internetowej/ https://hellheaven.pl/jak-poprawnie-dzialac-w-social-media/